onsdag 26. januar 2022

Utkast til anneks

 


26.1.22

Redigert 30.8.22

Byrjar litt i det små. Har teikna utkast til eit anneks i hagen, eit hobbyrom til å utfalde seg med musikk, skriving og film (surround), altså aktivitetar som gir frå seg mykje lyd, men som ikkje forstyrrer resten av familien i huset (og forhåpentlegvis ikkje naboar). I tillegg ei lita badstove, og ein liten vedomn i hovudrommet. Anna oppvarming/frostvakt: Golvvarme eller varmepumpe?

Har ein nokonlunde avtale med ein yrkesskule om bygging, men må då godta at det kan ta lang tid. Antyda materialkostnad på omlag 30.000,- (men i seinare tid ser det ut til at kostnad går kraftig opp. Sjå nedst i artikkelen). I tillegg vil det kome kostnad med transport, elektrisitet og evt. anna. Tenkjer å finne brukte vindauge og dører. Utvendige mål 6,20 x 2,20. Innvendig: Badstove omlag 1,5 x 2, hovudrom 4,5 x 2. Det kan hende at hovudrommet blir for lite og kanskje bør aukast til 8 meter lengde? Har ikkje finrekna på storleiken til møblane og utstyret som eg vil ha inn.

Kanskje det seinare blir mogleg å flytte eit slikt anneks og koble det til eit litt større minihusprosjekt. Tanken er i tilfelle å ha to slike hobbyrom i tillegg til ein bustadmodul, muligens satt saman som ein hestesko.

30.8.22:

I seinare tid: Det kan ta opptil to år med eit slikt prosjekt. Og materialkostnadene har skote i veret. Det blir antyda så mykje som 150.000,-. I tilfelle er enkelte ferdighus rimelegare.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Fyrste steg mot mini (eller maksi?)

  Nyinnkjøpt brakke skal brukast som anneks, og er på plass i hagen Så har me endeleg tatt steget mot noko som kan minne om mini. Etter ein ...