torsdag 13. september 2018

Tja. Heime? Eller på is?

Ei stund har me tenkt at det lettaste ser ut til å vere å ha eit mindre hus, eit anneks på eiga tomt. Kanskje leige ut hovudhuset. Å få tak i ei dedikert tomt til føremålet, i nærmiljøet, som me helst vil eige sjølv, har vore lite fruktbart.
Men kva type mindre hus? Container-hus? Modulhus? Mikro eller minihus på hjul?

Den rimelegaste varianten eg har sett til nå, er eit hus på hjul som ein kar på Sunnmøre sel. 32 kvm til 360.000,-, klar til å plugge i og med alt nødvendig inventar, til og med møblar. Eller den minste varianten på omlag 15 kvm til 160.000 kr.
Husa har tilhengarfeste, men er etter det forstår for breie og store til å fraktast ut på trafikert veg med bil. Så dei vil vel ikkje vere så veldig mobile. Men til å ha ståande på ei tomt burde gå bra.
Andre produsentar er gjerne oppe i 600-800.000 kroner.

Men. Å flytte ut i eit minihus er eit stort steg. Og litt kalde føter har spreidd seg her og der. Så me får sjå. Dersom me får råd, kanskje starte med å ha eit lite anneks i hagen til akkurat det føremålet, inntil vidare som eit anneks.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Fyrste steg mot mini (eller maksi?)

  Nyinnkjøpt brakke skal brukast som anneks, og er på plass i hagen Så har me endeleg tatt steget mot noko som kan minne om mini. Etter ein ...