mandag 4. desember 2017

Ideen er født

Ein gong i september 2017

Ideen blei født rundt frokostbordet ein morgon.
Kva med å kjøpe eit minihus? Eit lite containerhus eller modulhus for familie på to vaksne og eitt til to barn? Som kanskje òg kan vera "off-grid"? Altså få eigen straum ved hjelp av solceller og eventuelt andre energikjelder. Attvinne mest mogleg avfall. Bruke komposteringstoalett. Attvinne gråvatn.
Alt dette for å få vekk bustadlån, redusere bukostnader, bu enklare, rimelegare, ikkje vere så avhengig av full jobb, få meir tid til aktivitetar som ikkje gir sikre inntekter, som skriving, musikk og biletkunst. Få meir tid til familien. Få eit liv med mindre stress.

Ja, korleis kunne me fått til det?
Ideen var fyrst å bruke hytta. Men det slo me frå oss etterkvart. For mykje ombygging og byråkrati. Og vegen opp til hytta er lite høveleg til heilårsbruk, halde rein for snø osv.
Så heller å bygge opp frå grunnen?

Me byrja å sjekke internett. Mange spanande containerhus og modulhus. YouTube og finn.no. Nokre få aktørar finnest i Noreg òg. Hus på hjul ser òg fint ut. Men me har for tida orientert oss mest rundt modul, som òg er flyttbart. Det ser ut til at det er lettast å tilpasse Tek 17.

Ja, det hadde vore noko.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Fyrste steg mot mini (eller maksi?)

  Nyinnkjøpt brakke skal brukast som anneks, og er på plass i hagen Så har me endeleg tatt steget mot noko som kan minne om mini. Etter ein ...